Independenta personala

Astazi, a avea o mica afacere pe cont propriu, poate reprezenta pentru multe femei o cale spre independenta. Atunci cand vorbim despre independenta personala, e recomandat sa avem in vedere complexitatea acestui termen. Pentru unele persoane independenta se poate referi strict la partea financiara. Independenta financiara este uneori greu de obtinut iar odata dobandita, este si mai greu de pastrat din cauza complexitatii ei. Independenta financiara se refera in principal la nivelul financiar atins de o persoana prin care obtine venituri pasive in mod constant, venituri obtinute in principal din plasamente si care nu mai necesita o munca specifica de zi cu zi. Cu tot respectul cuvenit persoanelor care au atins aceasta independenta financiara, simt ca aceasta “liniste” dispare in vremuri de criza. Asadar, exista posibilitatea ca in zilele noastre sa dispara acest termen? Da, exista.
Revenind la independenta personala, indraznesc sa redefinesc acest termen.
Independenta personala poate reprezenta acea forma de manifestare prin care o persoana desfasoara o activitate fata de care are aptitudini certe, o cunoaste si o imbunatateste in fiecare zi cu sufletul si cu ochii mintii, conferindu-i in mod constant noi valente.
In aceasta definitie nu am introdus in mod intentionat partea financiara, deoarece aceasta vine de la sine in momentul in care sufletul si ochii mintii sunt lasati sa lucreze. As putea spune ca punctul de inceput il reprezinta CENTRAREA fiecarei persoane spre aptitudinile si dorintele ei.
CENTRAREA presupune ca fiecare om sa se cunoasca foarte bine si totodata sa recunoasca transformarile prin care trece si sa-si asume responsabilitatile actiunilor sale viitoare. Mergand mai departe cu acest rationament, este recomandat sa se aiba intotdeauna in vedere faptul ca, o problema generata de pe un anumit nivel de cunostinte si responsabilitati, INTOTDEAUNA isi are rezolvarea de pe un PLAN SUPERIOR celui care l-a generat!!! Asadar, prin simplul motiv ca existam, suntem supusi progresului. Ei bine, daca vom reusi sa progresam exercitand o activitate care ne place si pentru care avem aptitudini, progresul poate fi mai usor de atins.
Asadar, centrarea are un rol hotarator in inceperea unei mici afaceri deoarece ea reprezinta practic singurul mod prin care o persoana poate progresa sub toate aspectele. (Ioana Haitchi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s